Het Theo Thijssen Museum

Het Theo Thijssen Museum

theo-thijssen-museumHet Theo Thijssen Museum is opgericht ter ere van de Nederlandse schrijver, onderwijzer en politicus.

Het museum wordt beheerd door de Stichting Theo Thijssen, opgericht in 1987, en is gevestigd aan de Eerste Leliedwarsstraat 16, het geboortehuis van de schrijver. In dit museum kan men divers werk van Thijssen vinden. Denk hierbij aan manuscripten, tekeningen, persoonlijke bezittingen, eerste drukken, schrijfsels en ander werk van Thijssen. Omdat Thijssen een belangrijk persoon is geweest in de geschiedenis van zowel het onderwijs als de geschiedenis van de literatuur, is het museum een aanrader voor scholieren, studenten, onderwijzers, maar ook voor een ieder die enige interesse in dit onderwerp heeft.

In het museum zijn afwisselende tentoonstellingen te zien. In het verleden was dit bijvoorbeeld een tentoonstelling rondom zijn autobiografische werk ‘In de ochtend van het leven’. Het museum is open vanaf donderdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur. De entree bedraagt 3 euro voor volwassenen en 2 euro voor jongeren. Het museum wordt draaiende gehouden door de bijdrage van vrijwilligers.